rekonstrukce rodinného domu Unhošť

rekonstrukce RD Unhošť

Rekonstrukce rodinného domu v Unhošti umožnila změny dispozice přízemí a vybudování nových prostor v podkroví, které nebylo obytné. V návaznosti na kryté parkovací stání byl navržen nový, prostorově úspornější přístavek sloužící jako zádveří. Tím se uvolnil potřebný prostor k vizuálnímu propojení obývacího pokoje a zahrady.

Hmo­tové řešení

Základní hmota domu zůstává zachována. K domu je přistavěno nové zádveří, přístřešek pro stání auta a zastřešení přístupové cesty kolem domu. Nové konstrukce jsou dřevěné, střecha polykarbonátová a zádveří je navrženo jako dřevostavba. Přístupová cesta podél domu tvoří základní osu nového zastřešení a přístavby zádveří. Střecha se od této osy rozevírá směrem ven a vytváří tak dynamickou kompozici.

Dispoziční řešení

Do domu se vchází nově zbudovaným zádveřím. Úpravy vnitřní dispozice spočívají zejména ve vytvoření velkého obytného prostoru spojeného s jídelnou a kuchyní, která je částečně odcloněna vestavěnou spíží. Do obytného prostoru je nově proraženo francouzské okno, které přes venkovní terasu propojuje zahradu s interiérem. Půdní vestavba přináší další dva pokoje, šatnu a druhou koupelnu. Podlaha v podkroví je zvednuta na horní úroveň vazných trámů. Stávající schody do podkroví jsou odstraněny a v jejich místě vznikne nové dřevěné schodiště.

Publikováno v a označené ,,,,,.